Mbah Kakung

Versi: Martin Rano

Kedhal kedhul beluk rokok’e neng awang-awang
Lungguh senden ono kursi goyang
Karo mirengake manuk’e manggung
Yo mangkono bendinane simbah kakung

Nganggo sarung lan blangkon sajak mantesi
Karo ngemut once ora keno keri
Pacak’ane katon yen jowo asli
Yo mangkono kuwi sing disenengi

reff :
Mbah kakung mbah…, simbah kakung
Tambah tuwo tansoyo pikun
Mbah kakung mbah…, simbah kakung
Wis bar mangan, kok jarene durung

Jaman jepang mbah kakung melu berjuang
Nggowo bedhil ngrebut kamardikan
Ngusir penjajah ora wedi mati
Tansah tresno marang ibu pertiwi

reff :
Kedhal kedhul beluk rokok’e neng awang-awang
Lungguh senden ono kursi goyang
Karo mirengake manuk’e manggung
Yo mangkono bendinane simbah kakung

Nganggo sarung lan blangkon sajak mantesi
Karo ngemut once ora keno keri
Pacak’ane katon yen jowo asli
Yo mangkono kuwi sing disenengi

reff :
Mbah kakung mbah…, simbah kakung
Tambah tuwo tansoyo pikun
Mbah kakung mbah…, simbah kakung
Wis bar mangan, kok jarene durung

Jaman jepang mbah kakung melu berjuang
Nggowo bedhil ngrebut kamardikan
Ngusir penjajah ora wedi mati
Tansah tresno marang ibu pertiwi .

Mbah kakung mbah…, simbah kakung
Tambah tuwo tansoyo pikun
Mbah kakung mbah…, simbah kakung
Wis bar mangan, kok jarene durung

Jaman jepang mbah kakung melu berjuang
Nggowo bedhil ngrebut kamardikan
Ngusir penjajah ora wedi mati
Tansah tresno marang ibu pertiwi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *