Bakul Jamu (riska kumalasari)

Lirik Lagu ke-750 Bakul Jamu
Versi: Riska Kumalasari

WIWIT ESUK NYEPAK’AKE DAGANGANE,
NYIAPAKE OPO WAE KANG DIBUTUHAKE..
CABE PUYANG, KUNIR LUNTAS SAK WERNANE,
YEN WIS PEPAK DIGOWO BUDHAL NYAMBUT GAWE..

NGALOR NGIDUL NAWAK’AKE JAMUNE,
NGGENDONG RINJING LENGGAK LENGGOK LAKONANE..
LANGGANANE WIS PODO NGENTENI,
JAMUNE ASLI GAWEAN DALAM NEGERI..

JAMUNE MAS…, BERAS KENCUR (beras kencur),
NYENENGAKE MANGAN NING AWAK DADI SUBUR..
JAMUNE MAS…, CABE PUYANG (cabe puyang),
SIRAH MUMET AWAK MRIANG MESTI ILANG..

JAMUNE MAS…, KUNIR ASEM (kunir asem),
NGOMBE JAMU KOK KARO MESAM-MESEM..
JAMUNE MAS…, TOMBO ATI (tombo ati),
YEN RA PETHUK MAS, MESTI PINGIN NGGOLEKI..

reff :
WIWIT ESUK NYEPAK’AKE DAGANGANE,
NYIAPAKE OPO WAE KANG DIBUTUHAKE..
CABE PUYANG, KUNIR LUNTAS SAK WERNANE,
YEN WIS PEPAK DIGOWO BUDHAL NYAMBUT GAWE..

NGALOR NGIDUL NAWAK’AKE JAMUNE,
NGGENDONG RINJING LENGGAK LENGGOK LAKONANE..
LANGGANANE WIS PODO NGENTENI,
JAMUNE ASLI GAWEAN DALAM NEGERI..

JAMUNE MAS…, BERAS KENCUR (beras kencur),
NYENENGAKE MANGAN NING AWAK DADI SUBUR..
JAMUNE MAS…, CABE PUYANG (cabe puyang),
SIRAH MUMET AWAK MRIANG MESTI ILANG..

JAMUNE MAS…, KUNIR ASEM (kunir asem),
NGOMBE JAMU KOK KARO MESAM-MESEM..
JAMUNE MAS…, TOMBO ATI (tombo ati),
YEN RA PETHUK MAS, MESTI PINGIN NGGOLEKI..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *