Ngamen 2

versi: Eny Sagita

Mak, iki anakmu prawan
Wiwit cilik ono ing perantoan..
Melu ngewangi ning kantin sekolahan,
Telung sasi mak aku urung bayaran..

Mak, dongamu mandi tenan
Diijabahi marang gusti pangeran..
Koyo ngene rasane wong ora nduwe,
Nduwe pisan diece karo kancane..

Eling eling manungso bakale mati,
Yen wis mati dikubur sanak famili,
Dipendem jero diapit bumi..

Ono kubur iku akeh pendhoso,
Ulo klabang kolojengking podo moro..
Ono setan membo-membo dadi prawan,
Benno krasan ning ono kuburan..

Ning akherat ora ono montor liwat,
Ning akherat ora ono sego berkat,
Ning akherat ora ono mejo bilyard,
Onone godhone moloikat..

reff :
Sak sugih, sugihe uwong mesti ono mlarate
Sak mlarat, mlarate uwong mesti ono celengane

Mangkane golek bojo ojo mandhang rupo,
Rupo elek kuwi yo ora dadi ngopo..
Mangkane golek bojo ojo mandhang bondho,
Sing penting, ora ngenteni warisan morotuo..

Kowe pancen keren sir,
Koyo bekas pacarku biyen..
Eman eman tenan,
Kerenmu mung kanggo obralan..

Ngobral ngobral janji sir,
Durung mesti uripmu mulyo..
Mulo aku wis kondo,
Melu aku urip ning ndeso..

(Ngewangi nggawe boto},
(Menek klopo nyeblok bongko}..

reff :
Mak, iki anakmu prawan
Wiwit cilik ono ing perantoan..
Melu ngewangi ning kantin sekolahan,
Telung sasi mak aku urung bayaran..

Mak, dongamu mandi tenan
Diijabahi marang gusti pangeran..
Koyo ngene rasane wong ora nduwe,
Nduwe pisan diece karo kancane..

Eling eling manungso bakale mati,
Yen wis mati dikubur sanak famili,
Dipendem jero diapit bumi..

Ono kubur iku akeh pendhoso,
Ulo klabang kolojengking podo moro..
Ono setan membo-membo dadi prawan,
Benno krasan ning ono kuburan..

Ning akherat ora ono montor liwat,
Ning akherat ora ono sego berkat,
Ning akherat ora ono mejo bilyard,
Onone godhone moloikat..

reff :
Sak sugih, sugihe uwong mesti ono mlarate
Sak mlarat, mlarate uwong mesti ono celengane

Mangkane golek bojo ojo mandhang rupo,
Rupo elek kuwi yo ora dadi ngopo..
Mangkane golek bojo ojo mandhang bondho,
Sing penting, ora ngenteni warisan morotuo..

Kowe pancen keren sir,
Koyo bekas pacarku biyen..
Eman eman tenan,
Kerenmu mung kanggo obralan..

Ngobral ngobral janji sir,
Durung mesti uripmu mulyo..
Mulo aku wis kondo,
Melu aku urip ning ndeso..

(Ngewangi nggawe boto},
(Menek klopo nyeblok bongko}..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *