Bocah Gunung

Versi: Minul

Nadyan aku bocah gunung,
Doh banget dunungku..
Ora susah kathik nganggo bingung,
Yen to pancen tresno aku..

Pancen isih dadi lakon,
Ninggalke sliramu..
Ra-orane yen bakal kelakon,
Pepisahan karo aku..

Mugo-mugo ojo nganti,
Gawe-gawe gawe gelo..
Ngo dinongo tinebihno,
Mring rubedo..
Yo mas yo mas yo mas..

Opo kowe ra kelingan,
Dolan neng omahku..
Ono latar podho lelungguhan,
Gegojegan karo aku..

reff:
Nadyan aku bocah gunung,
Doh banget dunungku..
Ora susah kathik nganggo bingung,
Yen to pancen tresno aku..

Pancen isih dadi lakon,
Ninggalke sliramu..
Ra-orane yen bakal kelakon,
Pepisahan karo aku..

Mugo-mugo ojo nganti,
Gawe-gawe gawe gelo..
Ngo dinongo tinebihno,
Mring rubedo..
Yo mas yo mas yo mas..

Opo kowe ra kelingan,
Dolan neng omahku..
Ono latar podho lelungguhan,
Gegojegan karo aku..

2 comments

  • Lagu Bocah Gunung jadi kondang lewat pentas WO Ngesti Pandowo sekitar awal tahun 1950 an. Lirik lagunya yang betul saya rasa adalah sbb:

    Nadyan aku bocah gunung
    Doh banget dunungku
    Ora susah kathik nganggo bingung
    Yen ta kowe tresna aku

    Apa kowe ra kelingan
    Dolan neng omahku
    Ana latar pada lelungguhan
    gegojegan karo aku

    Reff: Muga-muga aja gawe gela
    Nga dinonga tinebihna ing rubeda

    Pancen isih dadi lakon
    Ninggalke sliramu
    Ra orane yen ta bakal klakon
    Pepisahan karo aku

    Catatan : perhatikan penulisan bahasa Jawa yang benar adalah APA (bukan OPO) MUGA-MUGA (bukan MUGO-MUGO

    • terimakasih sudah mampir diwarung saya, setiap lirik yang saya muat berdasarkan sumber visual youtube, soal penulisan bahasa jawa sudah saya paparkan di jendela beranda, sekali lagi terimakasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *