Manis Ing Lambe

Didi-Kempot_6
Lirik lagu Sanguturu ke-3200 Manis Ing Lambe
Versi : Didi Kempot

PADHANGING MBULAN,
NANGING GAWE PETENGING ATIKU..
TANSAH KELINGAN MRING SLIRAMU,
WOH ING AREN, AKU TANSAH ELING..

GUMEBYARING LINTANG,
ING ANGKOSO, KATON NGIWI IWI..
SUMILIRING ANGIN WENGI,
NAMBAH TRENYUH ING ATIKU..

GEK DOSAKU OPO,
KOK SLIRAMU, TEGO NINGGAL AKU..
TRESNAKU IKI TULUS LAN SUCI,
TEGO SLIRAMU MBLENJANI..

MANISING LAMBE,
DEK SEMONO KOYO TANPO WISO..
SEKABEHING MAU TANPO BUKTI,
TANSAH GAWE LORO ATI..

GEK DOSAKU OPO,
KOK SLIRAMU, TEGO NINGGAL AKU..
TRESNAKU IKI TULUS LAN SUCI,
TEGO SLIRAMU MBLENJANI..

MANISING LAMBE,
DEK SEMONO KOYO TANPO WISO..
SEKABEHING MAU TANPO BUKTI,
TANSAH GAWE LORO ATI..
—————-
[id: lokuwscs]
[ar: Didi Kempot]
[ti: Manis Ing Lambe]
[al: Bintang Jawa Vol 09]
[by: yanilipatro]
[length: 04:40]
[00:01.07]Manis Ing Lambe
[00:22.07]Versi : Didi Kempot
[00:25.07]
[00:28.07]>>>
[00:29.07]>>
[00:30.07]>
[00:31.07]Padhang ing mbulan,
[00:38.04]Nanging gawe peteng ing atiku..
[00:50.87]Tansah kelingan mring sliramu,
[00:56.91]Woh ing aren, aku tansah eling..
[01:09.24]Gumebyar ing lintang,
[01:16.32]Ing angkoso, katon ngiwi iwi..
[01:27.78]Sumilir ing angin wengi,
[01:37.89]Nambah trenyuh ing atiku..
[01:46.98]Gek dosaku opo,
[01:55.28]Kok sliramu, tego ninggal aku..
[02:05.03]Tresnaku iki tulus lan suci,
[02:16.40]Tego sliramu mblenjani..
[02:27.53]Manis ing lambe,
[02:35.59]Dek semono koyo tanpo wiso..
[02:45.48]Sekabehing mau tanpo bukti,
[02:56.44]Tansah gawe loro ati..
[03:03.80]Gek dosaku opo,
[03:13.91]Kok sliramu, tego ninggal aku..
[03:24.55]Tresnaku iki tulus lan suci,
[03:35.24]Tego sliramu mblenjani..
[03:47.18]Manis ing lambe,
[03:54.70]Dek semono koyo tanpo wiso..
[04:05.56]Sekabehing mau tanpo bukti,
[04:14.94]Tansah gawe loro ati..
[04:22.10]
———–
Preview:

Loro Ati (tieska saharani)

Tieska-Saharani
Versi: Tieska Saharani

Sepine wengi,
Ora koyo sepine wengi iki..
Sedihe ati,
Ora koyo sing tak alami..

Tegone ati,
Medhot tresno ninggalake janji..
Sliramu cidro,
Lali bekti golek ganti..

Atiku loro tanpo upomo,
Kabeh labetku ora guno..
Tak rewangi loro lopo,
Pungkasane mung gelo..

Laraning ati,
Ra koyo larane ati iki..
Kabeh muspro,
Ora biso dienteni..

reff:
Tegone ati,
Medhot tresno ninggalake janji..
Sliramu cidro,
Lali bekti golek ganti..

Atiku loro tanpo upomo,
Kabeh labetku ora guno..
Tak rewangi loro lopo,
Pungkasane mung gelo..

Laraning ati,
Ra koyo larane ati iki..
Kabeh muspro,
Ora biso dienteni..
————-
[Ver: lyrics]
[id: csbvcicv]
[ar: Tieska Saharani]
[ti: Loro Ati]
[al: Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:00]
[00:01.02]Loro Ati – Tieska Saharani
[00:30.84]
[00:33.84]>>>
[00:34.84]>>
[00:35.84]>
[00:36.84]Sepine wengi,
[00:42.04]Ora koyo sepine wengi iki..
[00:51.39]Sedihe ati,
[00:56.55]Ora koyo sing tak alami..
[01:05.57]Tegone ati,
[01:11.42]Medhot tresno
[01:14.46]ninggalake janji..
[01:20.74]Sliramu cidro,
[01:25.47]Lali bekti golek ganti..
[01:34.00]
[01:38.02]Atiku loro tanpo upomo,
[01:45.32]Kabeh labetku ora guno..
[01:53.10]Tak rewangi loro lopo,
[01:59.88]Pungkasane mung gelo..
[02:07.41]
[02:09.34]Laraning ati,
[02:14.06]Ra koyo larane ati iki..
[02:23.70]Kabeh muspro,
[02:28.03]Ora biso dienteni..
[02:36.11]
[03:04.95]>>>
[03:05.95]>>
[03:06.95]>
[03:07.95]Tegone ati,
[03:13.12]Medhot tresno
[03:15.29]ninggalake janji..
[03:22.27]Sliramu cidro,
[03:26.93]Lali bekti golek ganti..
[03:35.32]
[03:39.99]Atiku loro tanpo upomo,
[03:46.72]Kabeh labetku ora guno..
[03:54.24]Tak rewangi loro lopo,
[04:01.03]Pungkasane mung gelo..
[04:08.48]
[04:10.92]Laraning ati,
[04:15.64]Ra koyo larane ati iki..
[04:24.66]Kabeh muspro,
[04:30.20]Ora biso dienteni..
[04:37.41]
————-
Preview:

Tukmis (Tua Tua Keladi)

Sanguturu
versi: Jen Retno Ariani

Ngomonge duwur sundhul langit,
Persasat tanpo tandingan,
Lagak’e koyo nom-noman,
Nanging umur kliwat seketan,
Akehe priyo yen lagi naksir wanito..

Yen weruh bathu’ sing klimis,
Mripat ijo njur pringas pringis,
Yen tak pikir pikir lucu,
Jroning ati mung kudu ngguyu,
Akehe priyo yen lagi naksir wanito..
Solah tingkahe lagak lagune,
Lucu tansah ngguyok’ake..

Podo elingo yen simbah parik’an,
Nganggo teklek nang krikilan..,
Bondo lan dunyo minongko jaminan,
Nuruti howo lan nafsu..how ooo..

Ngakune bujangan,
Ning kabeh poro wanito,
Jebule putune sak gudang..

reff:
Yen weruh bathu’ sing klimis,
Mripat ijo njur pringas pringis,
Yen tak pikir pikir lucu,
Jroning ati mung kudu ngguyu,
Akehe priyo yen lagi naksir wanito..
Solah tingkahe lagak lagune,
Lucu tansah ngguyok’ake..

Podo elingo yen simbah parik’an,
Nganggo teklek nang krikilan..,
Bondo lan dunyo minongko jaminan,
Nuruti howo lan nafsu..how ooo..

Ngakune bujangan,
Ning kabeh poro wanito,
Jebule putune sak gudang..

Ngakune bujangan,
Ning kabeh poro wanito,
Jebule putune sak gudang..

Ngakune bujangan,
Ning kabeh poro wanito,
Jebule putune sak gudang..
Haaaa..yeah..

Ngakune bujangan,
Ning kabeh poro wanito,
Jebule putune sak gudang..

Ngakune bujangan,
Ning kabeh poro wanito,
Jebule putune sak gudang..
———–
[ver: lyrics]
[ti: Tua Tua Keladi]
[al: Keroncong]
[by: yanilipatro]
[length: 05:40]
[00:01.09]Tukmis (Tua Tua Keladi)
[00:09.09]versi:
[00:12.09]
[00:15.09]>>>
[00:16.09]>>
[00:17.09]>
[00:18.09]Ngomonge duwur sundhul langit,
[00:21.89]Persasat tanpo tandingan,
[00:26.81]Lagak’e koyo nom-noman,
[00:31.24]Nanging umur kliwat seketan,
[00:36.16]Akehe priyo
[00:38.21]yen lagi naksir wanito..
[00:45.09]Yen weruh bathu’ sing klimis,
[00:49.72]Mripat ijo njur pringas pringis,
[00:54.31]Yen tak pikir pikir lucu,
[00:59.04]Jroning ati mung kudu ngguyu,
[01:03.43]Akehe priyo
[01:06.03]yen lagi naksir wanito..
[01:11.82]Solah tingkahe lagak lagune,
[01:17.89]Lucu tansah ngguyok’ake..
[01:21.65]
[01:25.61]Podo elingo
[01:29.09]yen simbah parik’an,
[01:34.45]Nganggo teklek nang krikilan..,
[01:43.16]Bondo lan dunyo
[01:47.68]minongko jaminan,
[01:52.39]Nuruti howo lan nafsu..
[01:59.88]how ooo..
[02:02.38]Ngakune bujangan,
[02:06.54]Ning kabeh poro wanito,
[02:11.66]Jebule putune sak gudang..
[02:17.34]
[02:54.07]>>>
[02:55.07]>>
[02:56.07]>
[02:57.07]Yen weruh bathu’ sing klimis,
[03:01.57]Mripat ijo njur pringas pringis,
[03:07.19]Yen tak pikir pikir lucu,
[03:10.91]Jroning ati mung kudu ngguyu,
[03:15.58]Akehe priyo
[03:17.22]yen lagi naksir wanito..
[03:24.41]Solah tingkahe lagak lagune,
[03:29.63]Lucu tansah ngguyok’ake..
[03:34.24]
[03:37.36]Podo elingo
[03:40.62]yen simbah parik’an,
[03:47.19]Nganggo teklek nang krikilan..,
[03:54.78]Bondo lan dunyo
[03:59.21]minongko jaminan,
[04:05.48]Nuruti howo lan nafsu..
[04:11.46]how ooo..
[04:14.52]Ngakune bujangan,
[04:18.75]Ning kabeh poro wanito,
[04:23.61]Jebule putune sak gudang..
[04:29.13]Ngakune bujangan,
[04:37.48]Ning kabeh poro wanito,
[04:41.90]Jebule putune sak gudang..
[04:47.68]
[04:51.72]Ngakune bujangan,
[04:55.64]Ning kabeh poro wanito,
[05:00.55]Jebule putune sak gudang..
[05:05.71]Haaaa..yeah..
[05:10.07]Ngakune bujangan,
[05:14.00]Ning kabeh poro wanito,
[05:19.17]Jebule putune sak gudang..
[05:24.20]
[05:27.80]Ngakune bujangan,
[05:32.46]Ning kabeh poro wanito,
[05:37.32]Jebule putune sak gudang..
[05:40.61]
————-
Preview:

Rondo Kembang (seno keling)

Seno-Keling
Versi: Seno Keling

Seprono, seprene
Tak lakoni urip karo kowe..
Ora ono bedane..
Naliko ketemu, nganti saiki
Tingkah lakumu, ora iso didandani..

Upomo, semono
Aku ngerti yen kowe rondo..
Aku ra bakal gelem..
Kawin karo kowe,
Opo meneh seneng,
Yen ayuning sliramu,
Agawe laraning ati..

Kecik isi sawo,
Kwaci isi semongko,
Yen prawan ketitik,
Yen rondo bakal ketoro..
Opo meneh, randane rondo kembang
Uwis rondo gayane koyo perawan..

Mulakno, saiki
Yen bebrayan ojo pilih tebu..
Ora bakal sak lawase..
Yen dipangan, legi banyune
Yen disawang, ora iso mbedakke..

reff:
Upomo, semono
Aku ngerti yen kowe rondo..
Aku ra bakal gelem..
Kawin karo kowe,
Opo meneh seneng,
Yen ayuning sliramu,
Agawe laraning ati..

Kecik isi sawo,
Kwaci isi semongko,
Yen prawan ketitik,
Yen rondo bakal ketoro..
Opo meneh, randane rondo kembang
Uwis rondo gayane koyo perawan..

Kecik isi sawo,
Kwaci isi semongko,
Yen prawan ketitik,
Yen rondo bakal ketoro..
Opo meneh, randane rondo kembang
Uwis rondo gayane koyo perawan..
—————-
[ver: lyrics]
[id: aipphkcc]
[ar: Seno Keling]
[ti: Rondo Kembang]
[al: Pop Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:18]
[00:01.58]Rondo Kembang
[00:26.58]Versi : Seno Keling
[00:29.58]
[00:32.58]>>>
[00:33.58]>>
[00:34.58]>
[00:35.58]Seprono, seprene
[00:39.87]Tak lakoni urip karo kowe..
[00:48.21]Ora ono bedane..
[00:54.56]Naliko ketemu, nganti saiki
[01:02.02]Tingkah lakumu, ora iso didandani..
[01:09.60]
[01:13.48]Upomo, semono
[01:17.71]Aku ngerti yen kowe rondo..
[01:26.11]Aku ra bakal gelem..
[01:32.07]Kawin karo kowe,
[01:36.09]Opo meneh seneng,
[01:40.13]Yen ayuning sliramu,
[01:44.36]Agawe laraning ati..
[01:48.87]
[01:51.42]Kecik isi sawo,
[01:53.93]Kwaci isi semongko,
[01:58.85]Yen prawan ketitik,
[02:02.26]Yen rondo bakal ketoro..
[02:06.74]Opo meneh, randane rondo kembang
[02:14.09]Uwis rondo gayane koyo perawan..
[02:20.12]
[02:23.66]Mulakno, saiki
[02:27.89]Yen bebrayan ojo pilih tebu..
[02:36.06]Ora bakal sak lawase..
[02:42.58]Yen dipangan, legi banyune
[02:49.99]Yen disawang, ora iso mbedakke..
[02:59.08]
[03:02.33]==seno keling, rondo kembang==
[03:27.35]
[03:30.35]>>>
[03:31.35]>>
[03:32.35]>
[03:33.35]Upomo, semono
[03:38.08]Aku ngerti yen kowe rondo..
[03:45.86]Aku ra bakal gelem..
[03:52.09]Kawin karo kowe,
[03:55.56]Opo meneh seneng,
[03:59.48]Yen ayuning sliramu,
[04:03.70]Agawe laraning ati..
[04:08.93]
[04:11.30]Kecik isi sawo,
[04:13.85]Kwaci isi semongko,
[04:17.58]Yen prawan ketitik,
[04:21.57]Yen rondo bakal ketoro..
[04:26.06]Opo meneh, randane rondo kembang
[04:33.14]Uwis rondo gayane koyo perawan..
[04:40.35]
[04:43.08]Kecik isi sawo,
[04:46.26]Kwaci isi semongko,
[04:50.24]Yen prawan ketitik,
[04:54.16]Yen rondo bakal ketoro..
[04:58.51]Opo meneh, randane rondo kembang
[05:05.86]Uwis rondo gayane koyo perawan..
[05:12.46]
————–
Preview:

Ora Kanyono

Waljinah
Versi: Waljinah

Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..

Rambute dowo, menganggo clono
Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..

reff:
Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..

Rambute dowo, menganggo clono
Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..
—————-
[ver: lyrics]
[id: nwlushcc]
[ar: Waljinah]
[ti: Ora Kanyono]
[al: Pop Keroncong]
[by: Yanilipatro]
[length: 3:27]
[00:01.01]Ora Kanyono
[00:08.01]Versi : Waljinah
[00:10.01]
[00:13.01]>>>
[00:14.01]>>
[00:15.01]>
[00:16.01]Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
[00:22.01]Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
[00:29.13]Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
[00:37.37]Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..
[00:44.76]Rambute dowo, menganggo clono
[00:52.36]Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
[00:59.91]Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
[01:05.94]Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..
[01:14.02]
[01:17.02]==waljinah, ora kanyono==
[02:09.02]
[02:12.02]>>>
[02:13.02]>>
[02:14.02]>
[02:15.02]Aku nate dolan dolan wanci sore, ae ae
[02:21.57]Nggone rame, padhang mbulan nyenengake..
[02:29.66]Dasar joko durung nate polokromo, ae ae
[02:37.20]Wruh wanito, sing sajak’e tanpo konco..
[02:45.09]Rambute dowo, menganggo clono
[02:51.56]Soko mburi, mlakune leh merak ati, hem
[02:59.58]Ning rekoso kewirangan ra kanyono, ae ae
[03:07.24]Tiwas nyopo, jebul priyo rambut dowo..
[03:17.96]
————
Preview:

Kok Ora Isin

Mus-Mulyadi_1
Versi: Mus Mulyadi

Kok ora isin,
(kok ora isin)
Karo kanca kancamu..
(karo kanca kancamu..)
Jare wis ora sudi,
Tumraping aku iki..

Kok ra kelingan,
(kok ra kelingan)
Karo tembungmu dewe..
(karo tembungmu dewe)
Jare kowe wis gething,
Jare wis emoh nyandhing..

Opo perlune ngece,
Yen kowe bali mrene..
Ra sembodo..,
Karo sing kok ucapke..

Mbok yo dipikir dhisik,
Kuwi rak luwih becik..
Sak durunge..,
Kok lakoni..

reff:
Kok ora isin,
Karo kanca kancamu..
Kok ra kelingan,
Karo tembungmu dewe..

Opo perlune ngece,
Yen kowe bali mrene..
Ra sembodo..,
Karo sing kok ucapke..

Mbok yo dipikir dhisik,
Kuwi rak luwih becik..
Sak durunge..,
Kok lakoni..
—————-
[ver: lyrics]
[id: hlacqacc]
[ar: Mus Mulyadi]
[ti: Kok Ora Isin]
[al: Keroncong Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 3:37]
[00:01.02]Kok Ora Isin
[00:19.02]Versi : Mus Mulyadi
[00:22.02]
[00:25.02]>>>
[00:26.02]>>
[00:27.02]>
[00:28.02]Kok ora isin,
[00:31.19](kok ora isin)
[00:34.29]Karo kanca kancamu..
[00:38.14](karo kanca kancamu..)
[00:42.49]Jare wis ora sudi,
[00:47.72]Tumraping aku iki..
[00:55.61]Kok ra kelingan,
[00:59.40](kok ra kelingan)
[01:02.39]Karo tembungmu dewe..
[01:06.38](karo tembungmu dewe)
[01:10.47]Jare kowe wis gething,
[01:17.44]Jare wis emoh nyandhing..
[01:24.29]Opo perlune ngece,
[01:32.01]Yen kowe bali mrene..
[01:38.84]Ra sembodo.., karo sing kok ucapke..
[01:52.97]Mbok yo dipikir dhisik,
[01:59.99]Kuwi rak luwih becik..
[02:06.96]Sak durunge.., kok lakoni..
[02:17.67]
[02:21.24]>>>
[02:22.24]>>
[02:23.24]>
[02:24.24]Kok ora isin,
[02:30.81]Karo kanca kancamu..
[02:37.15]Kok ra kelingan,
[02:43.82]Karo tembungmu dewe..
[02:48.12]Opo perlune ngece,
[02:56.58]Yen kowe bali mrene..
[03:03.48]Ra sembodo.., karo sing kok ucapke..
[03:17.70]Mbok yo dipikir dhisik,
[03:24.86]Kuwi rak luwih becik..
[03:31.83]Sak durunge.., kok lakoni..
[03:35.55]
————-
Preview: