Podang Kuning

Sri-Widodo-Laras
versi: Sri Widodo Laras

Isuk awan ning omah wis ora krasan,
Keluyuran anggolek’i sing tak sayang..
Mubeng mubeng mider anggonku nggolek’i,
Ora kroso isuk awan nganti bengi..

Eman eman yen disayang liyo pawongan,
Keloyangan tak sawang mencok ning epang..
Kegancangan tak rindik soko kadoan,
Sarwi ngoceh dewek’e ngalih pencok’an..

E lho kae tak suwun mbok ojo ngece,
Podhang kuning agawe pikirku pusing..
Seret ireng tak sawang tambah manise,
Ibo bungah yen klakon nyandhing slirane..

Ora bakal atiku kegiwang liyan,
Yen si podhang andudut ati kepranan..
Ora mendho atiku sansoyo getro,
Sun sranani tak pikat pulute bendho..

reff:
Isuk awan ning omah wis ora krasan,
Keluyuran anggolek’i sing tak sayang..
Mubeng mubeng mider anggonku nggolek’i,
Ora kroso isuk awan nganti bengi..

Eman eman yen disayang liyo pawongan,
Keloyangan tak sawang mencok ning epang..
Kegancangan tak rindik soko kadoan,
Sarwi ngoceh dewek’e ngalih pencok’an..

E lho kae tak suwun mbok ojo ngece,
Podhang kuning agawe pikirku pusing..
Seret ireng tak sawang tambah manise,
Ibo bungah yen klakon nyandhing slirane..

Ora bakal atiku kegiwang liyan,
Yen si podhang andudut ati kepranan..
Ora mendho atiku sansoyo getro,
Sun sranani tak pikat pulute bendho..
————
[ver: lyrics]
[id: nabunkca]
[ar: Sri Widodo Laras]
[ti: Podang Kuning]
[al: Gending Tayub]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:16]
[00:01.08]Podang Kuning – Sri Widodo Laras
[00:21.06][02:03.11][02:52.44][05:06.95]
[00:24.06][03:17.03]>>>
[00:25.06][03:18.03]>>
[00:26.06][03:19.03]>
[00:27.06][03:20.03]Isuk awan ning omah wis ora krasan,
[00:34.68][03:26.83]Keluyuran anggolek’i sing tak sayang..
[00:41.21][03:33.13]Mubeng mubeng mider anggonku nggolek’i,
[00:48.62][03:39.98]Ora kroso isuk awan nganti bengi..
[00:56.01][03:46.57]Eman eman yen disayang liyo pawongan,
[01:02.48][03:53.11]Keloyangan tak sawang mencok ning epang..
[01:09.45][03:59.95]Kegancangan tak rindik soko kadoan,
[01:16.00][04:06.79]Sarwi ngoceh dewek’e ngalih pencok’an..
[01:22.97][04:13.45]E lho kae tak suwun mbok ojo ngece,
[01:32.17][04:19.86]Podhang kuning agawe pikirku pusing..
[01:42.31][04:27.14]Seret ireng tak sawang tambah manise,
[01:52.85][04:33.55]Ibo bungah yen klakon nyandhing slirane..
[02:11.46][04:40.15]Ora bakal atiku kegiwang liyan,
[02:22.52][04:46.85]Yen si podhang andudut ati kepranan..
[02:32.29][04:53.63]Ora mendho atiku sansoyo getro,
[02:42.50][05:00.73]Sun sranani tak pikat pulute bendho..
————
Preview:

Manten Anyar

Mundiah
Versi: Mundiah/Wiwik

Kalo kae kalo kae,
(Ono opo.., ono opo..)
Coba waspadakno dewe,
(Pancen tenan.., pancen tenan..)
Gawe merine kancane,
(Yen kepengen, yo golek’o dewe..)
Dasar pantes nyenengake..
(Mesti wae wong ayu lan bagus)

Kadyo mimi lan mintuno..
(Tuntunan poro bebrayan..)
Ngalor ngidul reruntungan,
(Yo biasa wong temanten anyar)
Tansah rukun pengertian..
(mesti wae kang podo disuwun)
Nganti tekan kelanggengan..

Ayo konco podo dungo,
Nyuwun marang kang kuoso..
Supoyo penganten anyar,
Tansah manggihyo raharjo..

Ayo konco podo dungo,
Nyuwun marang kang kuoso..
Supoyo penganten anyar,
Tansah manggihyo raharjo..

reff:
kembali ke atas..kalo kawe, kalo…
————
[ver: lyrics]
[id: nbvbhncc]
[ar: Mundiah f. Wiwik]
[ti: Manten Anyar]
[al: Gending]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:25]
[00:01.51]Manten Anyar
[00:39.51]Versi : Mundiah f. Wiwik
[00:42.51][02:46.21][05:20.16]
[00:45.51][03:18.15]>>>
[00:46.51][03:19.15]>>
[00:47.51][03:20.15]>
[00:48.51][03:21.15]Kalo kae kalo kae,
[00:53.79][03:26.37](Ono opo.., ono opo..)
[00:59.01][03:31.79]Coba waspadakno dewe,
[01:04.49][03:36.76](Pancen tenan.., pancen tenan..)
[01:09.28][03:41.73]Gawe merine kancane,
[01:14.69][03:46.84](Yen kepengen, yo golek’o dewe..)
[01:19.17][03:51.51]Dasar pantes nyenengake..
[01:24.64][03:57.18](Mesti wae wong ayu lan bagus)
[01:29.43][04:01.59]Kadyo mimi lan mintuno..
[01:34.72][04:06.75](Tuntunan poro bebrayan..)
[01:39.52][04:11.61]Ngalor ngidul reruntungan,
[01:44.35][04:16.58](Yo biasa wong temanten anyar)
[01:49.15][04:21.24]Tansah rukun pengertian..
[01:54.38][04:26.47](mesti wae kang podo disuwun)
[01:58.85][04:30.96]Nganti tekan kelanggengan..
[02:04.52][04:36.05]Ayo konco podo dungo,
[02:08.62][04:40.66]Nyuwun marang kang kuoso..
[02:14.16][04:46.25]Supoyo penganten anyar,
[02:18.33][04:50.56]Tansah manggihyo raharjo..
[02:23.57][04:56.08]Ayo konco podo dungo,
[02:28.23][05:00.38]Nyuwun marang kang kuoso..
[02:33.70][05:05.42]Supoyo penganten anyar,
[02:38.18][05:10.13]Tansah manggihyo raharjo..
————–
Preview:

Goro Goro Bojo Telu

Jithul
Versi: Jithul

Goro goro bojoku telu,
Awak lungkrah ning boyok keju..
Lungguh ra jenak bendino padu,
Pikir jibek akeh utangku..

Aku kapiran kapirun,
Tegal sawah ora matun..
Kebo sapi ora nuntun,
Anak bojo ora rukun..

reff:
Nomer siji kon mundhutke ceri,
Nomer loro kon nggawekke toko..
Nomer telu mung njaluk dirayu,
Saben bengi njaluk dianu..

Bubrah tenan rumah tanggaku,
Bojo minggat entek bondhoku..
Saben bengi turonku gerdu,
Goro goro bojoku telu..

reff:
kembali keatas..goro goro bojoku…
————–
[ver: lyrics]
[id: iiocpccs]
[ar: Jithul]
[ti: Goro Goro Bojo Telu]
[al: Gending Tayub]
[by: Yanilipatro]
[length: 3:28]
[00:01.02]Goro Goro Bojo Telu
[00:22.02]Versi : Jithul
[00:25.02][01:01.79][01:31.61][01:48.29][02:00.00][02:33.39][02:59.87][03:17.01]
[00:28.02][01:13.06][02:02.00][02:43.84]>>>
[00:29.02][01:14.06][02:03.00][02:44.84]>>
[00:30.02][01:15.06][02:04.00][02:45.84]>
[00:31.02][02:05.00]Goro goro bojoku telu,
[00:35.22][02:08.16]Awak lungkrah ning boyok keju..
[00:38.56][02:11.34]Lungguh ra jenak bendino padu,
[00:41.85][02:14.70]Pikir jibek akeh utangku..
[00:47.01][02:19.97]Aku kapiran kapirun,
[00:50.73][02:23.14]Tegal sawah ora matun..
[00:54.40][02:26.68]Kebo sapi ora nuntun,
[00:57.75][02:29.79]Anak bojo ora rukun..
[01:16.06][02:46.84]Nomer siji kon mundhutke ceri,
[01:19.06][02:49.75]Nomer loro kon nggawekke toko..
[01:23.04][02:53.24]Nomer telu mung njaluk dirayu,
[01:26.45][02:56.58]Saben bengi njaluk dianu..
[01:34.07][03:03.29]Bubrah tenan rumah tanggaku,
[01:37.66][03:06.52]Bojo minggat entek bondhoku..
[01:41.51][03:10.31]Saben bengi turonku gerdu,
[01:44.75][03:13.48]Goro goro bojoku telu..
[01:50.71]==jithul, goro goro bojo telu==
————–
Preview:

Sido Mukti

Sri-Mantingan
Vokal : Nur Hayati ft. Sri Mantingan

Sajak’e nyoto kabeh welingku,
Rino lan wengine jo nganti kembuh..
Wujud bondho sak bolo tondho netro,
Yekti sido mukti sido mulyo..

Sajak’e nyoto kabeh welingku,
Rino lan wengine jo nganti kembuh..
Wujud bondho sak bolo tondho netro,
Yekti sido mukti sido mulyo..

reff:
Sari jamu godhonge meniran,
Suwe ra ketemu dadi pikiran..
Mburu? lagu lagune samirah,
Manyak’an sewu banyumasan..

Sari jamu godhonge meniran,
Suwe ra ketemu dadi pikiran..
Mburu? lagu lagune samirah,
Manyak’an sewu banyumasan..

reff:
Ciyet ciyet lowo kalong rame rame,
Kleper kleper milih akeh wowohane..
Ngrebut ngarep mesake kapan nyindrane,
Janjileno? kesripet ngrebut sarine..

Ciyet ciyet lowo kalong rame rame,
Kleper kleper milih akeh wowohane..
Ngrebut ngarep mesake kapan nyindrane
Janjileno? kesripet ngrebut sarine..

Ciyet ciyet lowo kalong rame rame,
Kleper kleper milih akeh wowohane..
Ngrebut ngarep mesake kapan nyindrane
Janjileno? kesripet ngrebut sarine..
(NB: ?=kurang jelas
—————
[ver: lyrics]
[id: cnuqolcs]
[ar: Nur Hayati f. Sri Mantingan]
[ti: Sido Mukti]
[al: Gending Jawa]
[by: Yanilipatro]
[length: 6:01]
[00:01.01]Sido Mukti
[00:42.01]Versi : Nur Hayati & Sri Mantingan
[00:45.01][01:15.80][02:02.71][02:42.70][03:27.00][04:15.98][05:02.50][05:51.20]
[00:48.01][01:34.57][02:14.51][03:00.25][03:48.07][04:34.69][05:22.22]>>>
[00:49.01][01:35.57][02:15.51][03:01.25][03:49.07][04:35.69][05:23.22]>>
[00:50.01][01:36.57][02:16.51][03:02.25][03:50.07][04:36.69][05:24.22]>
[00:51.01][01:37.57]Sajak’e nyoto kabeh welingku,
[00:56.91][01:43.74]Rino lan wengine jo nganti kembuh..
[01:03.79][01:50.58]Wujud bondho sapolo? tondho netro,
[01:09.41][01:56.40]Yekti sido mukti sido mulyo..
[02:17.51][03:03.25]Sari jamu godhonge meniran,
[02:23.51][03:08.57]Suwe ra ketemu dadi pikiran..
[02:29.90][03:14.98]Mburu lagu lagune samirah,
[02:34.85][03:19.94]Manyak’an sewu banyumasan..
[03:51.07][04:37.69][05:25.22]Ciyet ciyet lowo kalong rame rame,
[03:57.25][04:43.72][05:30.39]Kleper kleper milih akeh wowohane..
[04:03.13][04:49.87][05:36.44]Ngrebut ngarep mesake kapan nyindrane,
[04:08.61][04:55.08][05:42.03]Janjileno kesripet mabur jaringe..
————–
Preview:

Cunduk Mentul

Sanguturu
Versi : Unknown artist

Cundhuk mentul,
Kang rinenggo sapucuking rekmo..
Slendang kuning,
Kang sumampir ono ing pundhak’e..
Ora olo,
Nanging malah soyo angleledo..
Bebasane,
Lir cinondro wido widodari..

Ayune tan nguciwani,
Aduh nimas putri sukowati..
Gandhes luwes,
Tuhu siro putri kang utami..
Duh kusumo,
Siro nimas pepujaning ati..
Yen kadulu,
Rino wengi aku ra biso lali..

reff:
Cundhuk mentul,
Kang rinenggo sapucuking rekmo..
Slendang kuning,
Kang sumampir ono ing pundhak’e..
Ora olo,
Nanging malah soyo angleledo..
Bebasane,
Lir cinondro wido widodari..

Ayune tan nguciwani,
Aduh nimas putri sukowati..
Gandhes luwes,
Tuhu siro putri kang utami..
Duh kusumo,
Siro nimas pepujaning ati..
Yen kadulu,
Rino wengi aku ra biso lali..
————-
[ver: lyrics]
[id: vqiuoics]
[ar: Unknown Artist]
[ti: Cunduk Mentul]
[al: Gending Tayub]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:06]
[00:01.08]Cundhuk Mentul
[00:46.08]Versi : Unknown artist
[00:49.08][02:41.59][03:04.60][04:57.87]
[00:52.08][03:07.60]>>>
[00:53.08][03:08.60]>>
[00:54.08][03:09.60]>
[00:55.08][03:10.60]Cundhuk mentul,
[00:59.18][03:14.60]Kang rinenggo sapucuking rekmo..
[01:07.13][03:22.50]Slendang kuning,
[01:12.22][03:27.48]Kang sumampir ono ing pundhak’e..
[01:20.93][03:35.75]Ora olo,
[01:25.82][03:40.60]Nanging malah soyo angleledo..
[01:33.65][03:47.13]Bebasane,
[01:39.13][03:53.42]Lir cinondro wido widodari..
[01:46.47][04:02.07]Ayune tan nguciwani,
[01:52.99][04:06.55]Aduh nimas putri sukowati..
[02:00.84][04:14.82]Gandhes luwes,
[02:06.00][04:19.86]Tuhu siro putri kang utami..
[02:16.39][04:30.14]Duh kusumo,
[02:21.13][04:37.71]Siro nimas pepujaning ati..
[02:29.15][04:45.56]Yen kadulu,
[02:34.37][04:51.03]Rino wengi aku ra biso lali..
[02:44.06]==cunduk mentul==
—————
Preview:

Piyangkuh

Jumiati
Versi: Jumiati

APAN IKU WATON GUMUYU,
NORA JEMU NISCOYO SEMU..
GAMPANG MUTUNG KOK SEPEN PETUNG,
YEN AMBARUNG KEDLARUNG DLARUNG..

LAN AJA PIYANGKUH,
TAN WURUNG MUNG GAWE KISRUH..
AMBOK ELING, LAMUN SUMADHING..
YEN RA ELING, TRUS RONTANG RANTING..

reff:
APAN IKU WATON GUMUYU,
NORA JEMU NISCOYO SEMU..
GAMPANG MUTUNG KOK SEPEN PETUNG,
YEN AMBARUNG KEDLARUNG DLARUNG..

LAN AJA PIYANGKUH,
TAN WURUNG MUNG GAWE KISRUH..
AMBOK ELING, LAMUN SUMADHING..
YEN RA ELING, TRUS RONTANG RANTING..
————–
[ver: lyrics]
[id: kkbikzcs]
[ar: Jumiati]
[ti: Piyangkuh]
[al: Gending]
[by: Yanilipatro]
[length: 5:17]
[00:01.05]Piyangkuh
[00:26.05]Versi : Jumiati
[00:29.05][02:57.17][03:18.04][05:11.99]
[00:32.05][03:21.04]>>>
[00:33.05][03:22.04]>>
[00:34.05][03:23.04]>
[00:35.05][03:24.04]Apan iku waton gumuyu,
[00:51.05][03:36.74]Nora jemu niscoyo semu..
[01:08.78][03:50.37]Gampang mutung kok sepen petung,
[01:25.52][04:03.38]Yen ambarung kedlarung dlarung..
[01:47.42][04:18.43]Lan aja piyangkuh,
[02:04.21][04:29.94]Tan wurung mung gawe kisruh..
[02:22.51][04:43.81]Ambok eling lamun sumadhing..
[02:38.74][04:58.18]Yen ra eling trus rontang ranting..
[03:00.39]==jumiati, piyangkuh==
————–
Preview: