Ngalah

Ngalah
Ciptaan : ??
Vokal : Safitri
Produksi : IMC Duta Record

Bondo sithik, jare kurang
Nanging ora tau sembahyang
Bondo akeh, pingin tambah maneh
Soyo murko, trus dadi srakah

Luwih becik yen nrimo ngalah
Gusti mesti paring dalan gampang
Daripada hidup mewah-mewah
Sampai melupakan aqidah

Bondo ndonya niku sakdermo
Nunut nganggo niku paribasane
Mulo pasrah dateng gusti Alloh
Lillahi robbil alamin

Luwih becik yen nrimo ngalah
Gusti mesti paring dalan gampang
Daripada hidup mewah-mewah
Sampai melupakan aqidah

reff :
kembali ke atas..bondo sithik,jare…

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=2Vnb0x7XTGA

Kuncung

Kuncung
Ciptaan : Didi Kempot
Vokal : Didi Kempot
Produksi : Bintang Media Production

Cilikanku rambutku, dicukur kuncung
Katokku, soko karung gandum
Klambiku, warisane mbah kakung
Sarapanku sambel korek, sego jagung…

Kosokan watu ning kali, nyemplung ning kedhung, [byurr]
Jaman ndisik durung usum sabun,
Andhukku mung cukup, andhuk sarung
Dolananku montor cilik, soko lempung

[Bis holobis kuntul baris],
Rekasane saiki wis
[Bis holobis kuntul baris],
Gegere gek mbok ndang uwis

reff :
Tanggal limolas padhang njingglang, mbulane bunder [serrr]
Aku dikudang sok yen gedhe dadi dokter, [sing ngudang simbok]
Tanggal limolas padhang njingglang, mbulane bunder [ser,ser]
Bareng wis gedhe aku disuntik bu dokter

[Ho no co ro ko, do to so wo lo]
[Iki cerito, jaman semono]
[Po do jo yo nyo, monggo bo to ngo]
[Iki cerito, soko wong tuwo]

reff :
Kosokan watu ning kali, nyemplung ning kedhung, [byurr]
Jaman ndisik durung usum sabun
Andhukku mung cukup, andhuk sarung
Dolananku montor cilik, soko lempung

Tanggal limolas padhang njingglang, mbulane bunder [serrr]
Aku dikudang sok yen gedhe dadi dokter, [sing ngudang simbok]
Tanggal limolas padhang njingglang, mbulane bunder [ser,ser]
Bareng wis gedhe aku disuntik bu dokter

[Ho no co ro ko, do to so wo lo]
[Iki cerito, jaman semono]
[Po do jo yo nyo, monggo bo to ngo]
[Iki cerito, soko wong tuwo]
[Ho no co ro ko, do to so wo lo]
[Iki cerito, jaman semono]
[Po do jo yo nyo, monggo bo to ngo]
[Iki cerito, soko wong tuwo]

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=2x6Mgwbyzjw

Dudo Kenyol Kenyol

Dudo Kenyol Kenyol
Ciptaan : ??
Vokal : Ki Hasyim Darmoko & Sugining C.
Produksi : M. Perdana Record

Pr :
Tindak pundi kangmase, badhe tindak pundi
Pacakane klemis, sajak ora nguciwani
Ajeng kulo amperne, nggene reno ten ati
Abang-abang lambe, nek purun kulo suguhi

Lk :
Matur nuwun sewu, nuwun tanpo upomo
Badhe pados kopi, dereng ngunjuk sampun sedino
Sirah nggliyeng sirah mumet sepet ing moto
Ngeten niki lho dik, nasibe wong urip dudo

reff :

Pr :
Nanggap reog mas, opo jaranan
Nek wis cocok, gak usah ndadak lamaran

Lk :
Mecah duren, mecah duren kok awan-awan
Pancene kesuwen, mengko ndak selak kanginan
Pr :
Menyang tlogo, golek banyu wadahe klenting
Nadyan kulo rondo…..

[dialog]
Lk : Opo rondo temen to dik,
Pr : Iyo kangmas, sik telung ndino kok..
Lk : Nyatane koyo ngopo nek rondo…

Pr : Nyoto-nyoto tak sih kempling
Lk :
Nang suroboyo tuku pohong
Tepak sing mogol
Nadyan kulo dudo…

[dialog]
Pr : Lho mas, tibake sampean yo dudo e..
Lk : Yo..iyo lo..
Pr : Opo tandane mas, nek dudo

Lk :
Nadyan kulo dudo, tak tanggung sik kenyol-kenyol

reff :
kembali ke atas..tindak pundi kangmase,…

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=VydG96_z8zI

Cilik Ati

Cilik Ati
Ciptaan : Teguh Ribawanto,SS
Vokal : Rina (Rekyan Condro Laras)
Produksi : Rajawali Studio

Sliramu uwis ngerti, sopo aku iki
Aku wong ndeso, urip rekoso wong tuwoku buruh tani
Aku ugo ngerti, sopo kangmas kuwi
Kowe wong kutho, uripmu mulyo wong tuamu priyayi

Mulo aku cilik ati,
Duwe pacar anak priyayi
Atiku uwis ra sumelang,
Tresnamu mung dolanan

Mumpung durung kangen[leres mawon]
Mumpung durung kelaksanan,[nggo bebrayan]
Ojo nganti kangmas getun,
entuk kenyo tani uno
aku iki gadis deso

Kangmas kudu mikir jero,[nggolek bojo]
Mumpung durung jejodhohan,[bebojoan]
Mumpung kangmas durung kuciwo,
Duwe bojo kenyo ndeso
Cedak turune wong sudro

Aku rumangsani,anake wong tani
Aku cilik ati, ketere-ketere yen gak dadi
Aku ugo ngerti, tresnamu kang suci
Ewosemono aku prasojo,aku cilik ati

reff :

kembali ke atas..sliramu uwis ngerti,…

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=DZdXk8aan_w

Burungku Flu

Burungku Flu
Ciptaan : ??
Vokal : Didi Kempot
Produki : ??

[Burungku flu] loro tenan,[loro tenan]
Meneng wae nglentruk ora doyan mangan
[Burungku flu] loro tenan,[loro tenan]
Ra gelem ngadeg, ra gelem manggung aduh sayang

[Bu burungku flu] lemes tenan, [lemes tenan]
Tak elus-elus malah mlungker ono kandhang
[Burungku flu] loyo tenan, [loyo tenan]
Iki piye, iki piye, piye sayang

reff :

[Cucak rowo], bukan burung sembarangan
[Bisa sakit], kalo nanti salah makan
[Cucak rowo], itu burung kesayangan
[Cucak rowo], bukan burung-burungan

[Burungku flu] loro tenan,[loro tenan]
Meneng wae nglentruk ora doyan mangan
[Burungku flu] loro tenan,[loro tenan]
Ra gelem ngadeg, ra gelem manggung aduh sayang

[Bu burungku flu] loro tenan, [loro tenan]
Tak elus-elus malah mlungker ono kandhang
[Burungku flu] loyo tenan, [loyo tenan]
Iki piye, iki piye, piye piye sayang

reff :
[monolog]
“waduh ciloko,kudune tak pakani kroto,kok tak wenehi rendang,waduh lemes…lemes…,”

[Cucak rowo], bukan burung sembarangan
[Bisa sakit], kalo salah ngasih makan
[Cucak rowo], itu burung tersayang
[Cucak rowo], bukan burung-burungan

[Cucak rowo], bukan burung-burungan
[Cucak rowo], manuke mas poniman

[monolog]
“wah, dulu itu ngocehnya luar biasa lo,gara-gara salah makan, habis burungnya nggragas sih,sekarang lemes, loyo..,sakne…,sakne..”

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=c5z5-QyYCkM

Iku Sopo

IKU SOPO
Ciptaan : NN
Vokal : Yayuk Casandra
Produki : M.Perdana Record

Mbak, mbak sampean iku dodol opo
Bolak-balik moro, nggowo tas gak towo-towo
Bapak karo si mbah, podo takon iku sopo
Dandan koyo artis, athek nggawe koco moto

Rambut disemir abang,
Budal sore moleh padhang
Mlakune megal-megol,
Sing digowo gincu abang

Kucing garong buntute belang
Mancing-mancing arek lanang
Duwe bojo lan sing bujang
Kabeh-kabeh podo edan

reff :

Sajak nyandange, pancene menggilan
Nek mlaku, mlerok karo ngguyu
Tur dibarengi eseman
Clono tipis, bokongane ‘cen bahenol

Tak cedaki mesem ngguyu
Tiba’e kegeden kentol

reff :

Sajak nyandange, pancene menggilan
Nek mlaku, mlerok karo ngguyu
Tur dibarengi eseman
Clono tipis, bokongane ‘cen bahenol

Iku…, so…po…
Jebul banci jalan protokol

reff :

kembali ke atas..mbak, mbak sampean…

sumber video http://www.youtube.com/watch?v=MqOFtEkpZU8