Warungnya Lirik Lagu Jawa

Koleksi Lirik Lagu yang (mengandung) bahasa Jawa, kami kumpulkan mulai dari daerah Cirebon sampai Banyuwangi, kemudian dikelompokkan menjadi kategori lagu Banyumasan, Banyuwangian, Bossanova, Campursari, Dangdut, Keroncong, Langgam, Pop Jawa dan Suriname, Tarling, Gending dan Tayuban. Kami mempostingnya dalam bentuk lirik lagu versi aslinya sesuai pakem, namun jika tidak ada maka kami terpaksa mempostingnya dalam bentuk … Continue reading

Jala Sutra

Versi: Sri Avista “kang maun, “tresnaning ati mung sampean siji, “keloros sungsung kula bli krasa, “rasa seneng nusuk ning dada, “sun bli berdaya, “kaya wong dijala sutra, “kang maun..” Kang maun kula sayang, Najan akeh sing dadi penghalang.. Najan wong tua mblolihi, Kula ora cilik ati.. Demen setulus ati, Kula pengen urip dadi siji.. Enak … Continue reading

Ratune Ngati

Versi: Rohid Falak Ibarat kembang cukul ning taman, Cuma siji kang mekar mewangi.. Snajan akeh wadon pilihan ati, Ibarate senok ratune ngati.. Sewu rasa ketumplek dadi siji, Sayang rindu tulus pengen ndueni.. reff: Semilire angin sore, Seareman ning pucuk cemara.. Ngiringi tekane wengi, Nggawa bayangan kekasih.. Tembang asmara renggana, Seijin tek para pujangga.. Kidung rindu … Continue reading

Raden Sandiwara

Versi: Sri Avista Sampe tega nyakiti ati, Ning adepan ganti kekasih.. Wis laka perasaane, Ngobral cinta seenake.. Katon alim kaya arjuna, Persis raden ning sandiwara.. Sampean wis kegatelan, Saban wadon nggo sasaran.. reff: Lara..,lara setengah mati Due cinta dihianati.. Kakang.. kakang keterlaluan Main cinta karo wong lian, Demenane sedalan-dalan.. Katon alim kaya arjuna, Persis raden … Continue reading

Gatot Kaca Bli Bisa Mabur

Versi: Sri Avista Wayang golek gatot kaca, Gatot kaca bli bisa mabur.. Weruh dewe katon neng mata, Main cinta karo batur.. Wedang bandrek wedang bajigur, Cabure panggangan roti.. Sapa wonge sing bli hancur, Batur dewek menghianati.. reff: Tuku suling neng jakarta, Jakartane kebanjiran.. Ana maling, maling cinta Kaligane ketangguhan.. Pancen cinta memang buta, Bli pandeng … Continue reading

Retno Pengasih

Versi: Menik (Puspito Laras) Slagane retno pengasih, Yen ngendiko sarwo lirih.. Senadyan amung prasojo, Nanging biso nuju prono.. Senadyan amerak ati, Tanduk ruruh tan mboseni.. Keh prio podho kepranan, Enggar-enggar mring katresnan.. Eman eman duh ing mulyo, Pancen dino trus tumlawung.. Retno nggunung tanpo guno, Jroning gandrung trus ambarung.. Kedlewer luh ing panderek, Yo ben … Continue reading

Cinta Sing Terlambat

Versi: Wawas Ibanez Rasa getun bli kejagan, Bengen nolak cintane kakang.. Sing akhire kakang kecewa, Lunga langka kabar lan berita.. Wong lanang sing kula sayangi, Sering pisan gawe lara ati.. Batin sun rasane sedih, Laki ning kula ora perduli.. reff: Kang ana ning endi, Kula pengen nemoni.. Cinta sing terlambat, Gawe ati sun kesiksa.. Langit … Continue reading